2024. március 29. - Auguszta

Elkaptak egy terroristát

Németországban súlyos állam elleni erőszakos bűncselekmény előkészítésének és az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez fűződő kapcsolatok gyanúja miatt őrizetbe vettek két embert - közölte csütörtökön a berlini rendőrség.
2016. február 4. csütörtök 11:55 - HírExtra

 

    A közlemény szerint terrorelhárító egységek bevetésével egy időben több helyszínen házkutatást tartottak Berlinben, Észak-Rajna-Vesztfália és Alsó-Szászország tartományban. A fővárosban két lakást és két további helyszínt kutattak át. Az akció négy férfi ellen irányult. Őrizetbe két férfit vettek, és egy nőt, aki ellen más ügyben elfogatóparancs volt érvényben.

    Az egyik gyanúsítottat az algériai hatóságok is keresik az IÁ-hoz fűződő kapcsolatai miatt. Az illető az eddig feltárt adatok alapján Szíriában katonai kiképzést kapott. A házkutatásokon lefoglaltak egyebek mellett számítógépeket és mobiltelefonokat - áll a közleményben.

    Sajtóértesülések szerint a berlini tartományi bűnügyi hivatal vezette nagyszabású razziában 450 rendőr és kommandós vett részt, és mindkét őrizetbe vett férfi algériai.

    A fő gyanúsított 35 éves, egy menedékkérőket befogadó állomáson vették őrizetbe az észak-rajna-vesztfáliai Attendornban. Az illető a szövetségi alkotmányvédelmi hivatalnak (BfV) - a német belső elhárításnak - tűnt fel, adatai szerint Szíriában harcolt az IÁ oldalán, és több személyazonosságot használ.

    Az ARD országos közszolgálati televízió értesülése szerint az alsó-szászországi Hannoverben is átkutattak egy menekültszállást.

    Arra utaló jeleket nem találtak, hogy az összehangolt razziával küszöbön álló terrortámadást akadályoztak meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását