2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csökken a hús ára?

A meghatározó kiskereskedelmi láncok hajlandóak átengedni a sertés tőkehúsok áfa-csökkentésének előnyeit a fogyasztóknak - állapította meg a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán a budaörsi Tesco áruházban tartott sajtótájékoztatóján.
2016. január 27. szerda 12:46 - HírExtra

    Czerván György a sertés tőkehúsok áfájának 22-ről 5 százalékra való, az idén január elsejével bevezetett mérsékléséről elmondta: a felkért ágazati érdekképviseletek és háttérintézmények beszámolói szerint az első tapasztalatok összhangban vannak a várakozásokkal. A meghatározó kiskereskedelmi láncok hajlandóak voltak érvényesíteni a fogyasztói árakban az áfa-csökkentés előnyeit, a nagyobbak a szokásos forgalmukhoz képest látható növekedést tapasztaltak. A kiskereskedelmi szereplők akciós kiadványaikban kiemelten foglalkoztak a témával.

    A kisebb kereskedelmi cégeknél, hentesüzleteknél még nem mindenhol tapasztalható a fogyasztói árak csökkenése, aminek részben oka lehetett, hogy "volt némi félreértés abban, mely termékekre vonatkozik az áfa-csökkentés, de időközben ez már egyértelművé vált" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását