2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hat állam lángol

Az Egyesült Államok hat nyugati és északnyugati államában nehezítette a kiterjedt erdőtüzek oltását az aszály és az erős szél a hét végén.
2015. augusztus 17. hétfő 06:42 - HírExtra
Los Angeles közelében négy faház és mintegy 650 hektárnyi erdős terület vált lángok martalékává egy pénteken keletkezett tűzben. Féltucatnyi táborhelyet kiüríttettek a hatóságok. A 38 Celsius-fok fölötti hőségben tíz tűzoltót kellett ápolásban részesíteni kimerültség, kiszáradás és könnyebb sérülések miatt.

Kaliforniában az elmúlt két hét alatt 43 épület égett le. Colorado államban a hétvégén legkevesebb kilenc helyen gyújtotta fel a növényzetet villámcsapás, Montanában több tucatnyi helyen égett az erdő.

Idaho Lewinston nevű településén egy 70 éves asszony szombaton életét vesztette, amikor a tűz miatti kitelepítésre készülve elesett és halálos fejsérülést szenvedett. Kamiah települést csaknem körülzárták a lángok. Az államban eddig 50 lakóház és 75 egyéb épület égett le. A legnagyobb kiterjedésű - ismeretlen eredetű - tűzvész 115 ezer hektárnyi területet perzselt fel.

Washington államban több mint 100 épület pusztult el a tűzben és mintegy 1500 kitelepítését rendelték el. Oregonban 14 ezer hektárnyi erdő égett le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását