2024. április 24. - György

Angolhon meredek számokat produkált

Nagy-Britanniában 5,6 százalékra nőtt a munkanélküliség a júniussal zárult három hónapban az első negyedévi 5,5 százalékról.
2015. augusztus 14. péntek 15:16 - HírExtra
Nagy-Britanniában 5,6 százalékra nőtt a munkanélküliség a júniussal zárult három hónapban az első negyedévi 5,5 százalékról, ami az elmúlt hét év legalacsonyabb rátája volt. A statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint az átlagjövedelmek növekedése ugyanakkor a szakértői várakozásoknál nagyobb mértékben lassult.

A munkanélküliség éves összevetésben csökkent, 2014 azonos időszakában még 6,3 százalék volt.

A júniussal zárult három hónapban 1,85 millió álláskeresőt tartottak nyilván, 25 ezerrel többet, mint január és március között, de 221 ezerrel kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. 

Kevesebb adófizető

A rendszeres fizetett munkát végzők száma negyedéves összevetésben 0,1 százalékkal, 31,1 millióról 31,03 millióra csökkent - ami a 16 és 64 év közötti lakosságon belül 73,4 százalékos foglalkoztatottságnak felel meg -, az előző év azonos időszakához mérve viszont 0,6 százalékkal nőtt.

A statisztikák szerint a júniussal zárult három hónapban 3,1 millió külföldi állampolgárnak volt munkája Nagy-Britanniában.

Bónusz? Na igen, itt előfordul
 
A heti átlagjövedelem a bónuszokat is beleszámítva 2,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az év első három hónapjában még 3,2 százalékos volt ez az adat. Szakértők 2,8 százalékos növekedést jósoltak.
 
A munkanélküliség a legmagasabb Anglia északkeleti részén volt, elérte a 8,1 százalékot, a legalacsonyabb 4,4 százalékkal Wales déli részén. A fiatalok körében az első negyedévben mért 15,9 százalékról 16 százalékra nőtt a munkanélküliek aránya.

Az ONS bejelentése után a font veszített értékéből a dollárral és az euróval szemben. Szakértők szerint az adatok azt támasztják alá, hogy tekintetbe véve a nulla fogyasztói árindexet is, valószínűtlen, hogy a Bank of England még ebben az évben kamatemelést hajtana végre.
A brit jegybank évek óta történelmi mélyponton, 0,5 százalékon tartja alapkamatát.

Fotó: forum.davidicke.com
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását