2024. március 19. - József, Bánk
Igazi metál ünnep lesz a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, hiszen a magyar rockzene leghíresebb metálzenekara ünnepli fennállásának 3o-ik évfordulóját.
2014. június 3. kedd 11:10 - HírExtra
 A nagyszabású szuperkoncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását és formációit átöleli. A nézők igazi slágerparádéra számíthatnak. A fergeteges koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 30 év legsikeresebb dalaiból. A színpadon a legendás formáció Kalapács József, Kukovecz Gábor, Nagyfi László, Pazdera György, Tarca László, a jelenlegi Pokolgép tagok Z. Kiss Zalán, Kukovecz Gábor, Pintér Csaba, Tóth Attila, Veress Márton. Valamint az est során fellép Paksi Endre, Rudán Joe, Jung Norbert, Szilágyi Ede, akik az elmúlt 30 évben még az együttes tagjai voltak. A Pokolgépet a '80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga "Pepe" Tibor. Az 1983-a Ki Mit Tud-on a zsűri mindig kiszavazta őket, de közönségszavazatokkal a döntőbe jutottak, ahol a "Jel" előadásával második helyzést értek el.

pokolgep_plakat  

Rövidesen Paksi helyére Pazdera György érkezett, majd 1984-ben Nagyfi lászló lett a csapt tagja. Felléptek az Omega, a P.Mobil és a P.Box koncertjein, majd 1984 őszén a Motörhead előtt és ez a koncert végképp meghozta a nagy sikerek lehetőségét. 1986-ban Totális metál címmel kiadták az első magyar heavy metál albumot, amelyből több mint 8o.ooo példány fogyott, a következő Pokoli színjáték-ból pedig 9o.ooo. '85-ben Tarcza László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig volt rendkívül sikeres. '89-ben egy telt házas Olimpiai Csarnoki koncert után elindult a változások sora, érkezett Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, majd 1995 szeptember 2-án egy nagy koncerttel búcsúztak a közönségtől. 1999 május 8-án a Metál Fesztiválon tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér "Pinyő" Csaba, Láris "Csiga" László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton lettek a tagok és a Pokolgép mindvégig megőrízte előkelő helyét a magyar metál zene élmezőnyében. 2003. október 4.én egy koncertre összeállt a régi, klasszikus felállás és most 2014. június 7-én az egykori legendás csapat, az eltelt hosszú évek zenészei és a mai a Pokolgép együttes együtt ünnepeli a 30 éves évfordulót. GÉP, GÉP, POKOLGÉP!!! POKOLGÉP 30 éves JUBILEUMI NAGYKONCERT 2014. június 7. szombat 17.00 óra Budapest, Petőfi Rendezvényközpont (volt Petőfi Csarnok) szabadtéri színpad vendég: WORDS Of GLOOP (17.00. óra), OMEN (18.00 óra)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását