2024. március 19. - József, Bánk

Élelmiszerlavina

Harminchét településen kezdődött el a munka az Élelmiszerlavina programban: a felajánlott több millió forint értékű vetőmagot összesen 67 hektárnyi termőföldbe vetik el a napokban az ország több településén.
2014. április 3. csütörtök 12:01 - HírExtra
Idén 37 önkormányzatot és civil szervezetet támogat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja: a kezdeményezés lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben burgonyát, zöldborsót, csemegekukoricát, karfiolt, vöröshagymát, fejeskáposztát és paprikát termelnek, majd ezt odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek, időseknek, rászorulóknak, fogyatékkal élőknek, szociális intézményeknek.

A jótékonysági akció idén többek között Kiskőrösön, Bodolyabéren, Rudabányán, Magyarszéken, Szabadkígyóson, Szerencsen, Karancsalján, Csesztvén, Berettyóújfaluban, Lőrinciben, Jászboldogházán és Zagyvarékason valósul meg.

Az idén ötödik alkalommal indított Élelmiszerlavina visszatérő szereplője Rudabánya. A borsodi város önkormányzata és egy helyi civil szervezet együttműködésének része az a kiskerti program, amelyben az elnyert vetőmagokat elvetik. Az itt megtermelt burgonyát, zöldborsót és paprikát a termelésben résztvevők és a rudabányai rászorulók között osztják szét.

A baranyai Márok község lakóinak nagy része rossz életkörülményekkel rendelkezik, de leszoktak arról, hogy megtermeljék maguknak a zöldséget, gyümölcsöt. Az önkormányzat a sikeres pályázat révén igyekszik visszavezetni őket a gazdálkodásba.

A Tudat Mezsgyéjén Alapítvány a Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona ellátottjainak társadalmi beilleszkedését próbálja segíteni. A földjeiken megtermelt élelmiszer több mint száz, halmozottan hátrányos helyzetű emberhez jut majd el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását