2024. március 19. - József, Bánk
A klímaváltozásról szóló tudósításai miatt bírálják a BBC-t brit parlamenti képviselők. Szerintük a brit közmédia hibát követett el, amikor például egyforma fontosságot tulajdonított az éghajlatváltozásról szóló véleményeknek és tudományos tényeknek.
2014. április 2. szerda 14:50 - HírExtra
Mivel a közönség nagy hitelt ad annak, amit a BBC mond, csalódást kelt, amikor a műsorszolgáltató nem biztosítja, hogy minden programja és műsorvezetője tükrözze a klímatudomány aktuális állapotát - olvasható a brit parlament tudományos és technológiai bizottságának jelentésében.

A jelentés aláírójaként a bizottság elnöke, a munkáspárti Andrew Miller hangsúlyozta: egyes szerkesztők különösen rosszul ítélik meg a vitákban résztvevő felek tudományos szakértelmét, például lobbistákat állítanak szembe vezető tudósokkal, mintha érveik azonos súlyúak lennének.
A képviselők utaltak arra, hogy a közvélemény nagyobb része nem érti pontosan a klímaváltozást, nem ismeri az azt kiváltó okokat, és sokan szeretnének többet tudni a témáról.

Beleszólnak

Felszólították a BBC-t, hogy alakítson ki "világos szerkesztési elveket" a kommentátorok és a műsorvezetők számára, bátorítsa őket arra, hogy kérdőjelezzék meg a klímapolitikai vita mindkét oldalán elhangzó, az elfogadott tudományos tényektől túl távol eső állításokat.

A BBC szóvivője elmondta: megtesznek mindent minden tőlük telhetőt, hogy erről az összetett témáról a lehető legérthetőbben tudósítsanak. Nagyszámú interjút készítettek klímakutató tudósokkal, a pártatlanság iránti elkötelezettségük miatt azonban az is fontos, hogy a velük egyet nem értők is szót kapjanak - tette hozzá.

A BBC gondot fordított arra, hogy a vitában minden nézőpont tükröződjék és kapjon "megfelelő súlyt" - hangsúlyozta a szóvivő.

(http://www.bbc.com/news/uk-politics-26845103)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását