2024. április 20. - Tivadar

Mi van a németekkel?

A beszerzésimenedzser-index csökkenése alapján lassult márciusban a német feldolgozóipar teljesítményének növekedési üteme - közölte kedden a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.
2014. április 1. kedd 10:28 - HírExtra
A végleges márciusi adatok alapján 53,7 pontra csökkent a német feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) Németországban a februári 54,8 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi.

A februárinál alacsonyabb, így a feldolgozóipari teljesítmény növekedési ütemének lassulását jelző márciusi BMI még így is meghaladja az index hosszú távú átlagát és a német feldolgozóipar a márciusival együtt közel két éve a legjobb negyedévet zárhatta.

A német feldolgozóipar teljesítménye veszített valamelyest növekedési lendületéből márciusban, amit a négy havi mélypontra esett BMI is jelez. Miközben a termelés és az új megrendelések növekedtek, a foglalkoztatás növekedési ütemének stagnálást közelítő értéke és az export növekedési ütemének öt havi mélypontja arra utal, hogy vannak még akadályok a gazdaság teljes talpra állása előtt - kommentálta a márciusi adatokat Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, a jelentés szerzője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását