2024. március 19. - József, Bánk

"A kormány manipulálni akarta a választást"

Az Együtt-PM szövetség szerint a kormánynak papírja van arról, hogy a közpénzek felhasználásával megsértette a pártok esélyegyenlőségét és manipulálni próbálta a választást.
2014. március 19. szerda 10:29 - HírExtra
A Bajnai Gordon vezette pártszövetség közleményében a baloldali ellenzék nevében arra reagált, hogy a Kúria kedden hozott végzésében megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát és megállapította: a TV2 a kormány "Magyarország jobban teljesít" jelmondatú, 50 másodpercnyi műsorszáma közzétételével megsértette a választási eljárási törvényt.

Az Együtt-PM felidézte, hogy a kormányváltó szövetség két politikusa, az MSZP-s Braun Róbert és Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke panaszt tett a TV2-n futó hirdetések miatt, mert a kormányzati reklámokból ismert szlogent a kabinet átadta a Fidesznek, így "a kormányzati tájékoztató anyagok terjesztése valójában nem más, mint közpénzen végzett pártpropaganda".

A Nemzeti Választási Bizottság jogsértés hiányában elutasította a keresetet, de a politikusok jogorvoslatot kértek a Kúriától, amely nekik adott igazat és eltiltotta a TV2-t a további jogsértéstől, továbbá kötelezte a csatornát, hogy három napon belül a jogsértő közlésekkel azonos napszakban és hasonló módon tegye közzé a végzés rendelkező részét.

A kormányváltó szövetség szerint az ítélet mérföldkő a kampányban: a kormánynak ezentúl ugyanis papírja is van arról, hogy a közpénzek felhasználásával sértette a pártok esélyegyenlőségét, ilyenformán pedig manipulálni próbálta a választást - olvasható az Együtt-PM közleményében.

Braun Róbert és Szigetvári Viktor felszólította a kormányt, hogy azonnali hatállyal fejezze be "a hazug módon történő kampányolást", és álljon el a további jogsértésektől, a Fidesztől pedig bocsánatkérést várnak el "nem csupán a politikai ellenfelek, hanem a megtéveszteni próbált választópolgárok felé is".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását