2024. március 19. - József, Bánk

Cuki plüssök születtek

Ritka szumátraitigris-kölykök (Panthera tigris sumatrae) születtek a londoni állatkertben: a jövevények érkezését rejtett kamerákkal kapták lencsevégre az intézmény dolgozói.
2014. március 13. csütörtök 15:30 - HírExtra
A kicsinyek február 3-án jöttek a világra. Anyjuk, az ötesztendős Melati, 106 nap vemhesség után hozta világra őket. Az állatkert dolgozói rejtett kamerákkal figyelték meg a szülést. Az állatok nemét egyelőre nem állapították meg. A kölykök a kora reggeli órákban születtek, mindhárman egy órán belül - adta hírül a BBC News.

A jövevények az anyjukkal vannak egy speciális "kölykezőodúban" és a nőstény csak néha hagyja magára őket, amíg élelmet keres. Az állatkertben legutóbb tavaly októberben született szumátrai tigriskölyök, amely azonban párhetesen elpusztult. A gondozók a nagymacskák területén lévő medencében találtak rá a vízbe fúlt kölyök tetemére. Azelőtt utoljára 17 éve született szumátraitigris-kölyök az intézményben.

"A hét minden napján, minden órában megfigyeljük őket, és éjszakánként is mindig van valaki, aki rajta tartja a szemét az apróságokon" - mondta az állatkert munkatársa, hozzátéve, hogy az állandó megfigyelésnek hála olyan fontos pillanatoknak is a szemtanúi lehettek, mint amikor a kölykök kinyitották a szemüket, vagy megtették az első lépéseiket.

"Az egyiküket Trouble-nak (Bajkeverő) neveztük el, mivel sokkal bátrabb a többinél. Ő volt az első, amelyik elindult felfedezni az odút, és észrevettük, hogy felmászik a testvéreire, amikor azok elalszanak" - tette hozzá. Amíg Melati és a kölykök pihennek, addig az állatkert látogatói a jövevények apjával, a Jae Jae nevű hatéves hímmel találkozhatnak a nagymacskák területén.

A szumátrai tigris a legkisebb a ma élő hat tigris alfaj közül. Vadon élő példányai kizárólag az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének alacsonyan fekvő területein és hegyi erdőségeiben fordulnak elő. Az állatok a természetes élőhelyeik elpusztítása és az orvvadászat miatt kerültek a súlyosan veszélyeztetett fajok közé.

(http://www.bbc.com/news/uk-england-london-26550465)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását