2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Robbantások

Gépkocsiba rejtett pokolgépek robbantak kedden Bagdadban, valamint a fővárostól délre fekvő Hillában, a terrorcselekményekben legalább negyvenkilenc ember halt meg - közölték kórházi források és a biztonsági szolgálat illetékesei.
2014. február 19. szerda 07:49 - HírExtra
Két pokolgép a főváros szunniták lakta Bajáa kerületében robbant fel, nem messze onnan, Alám városrészben működésbe lépett még egy, ugyancsak autóba rejtett robbanószerkezet. A detonációkban legkevesebb tizennégy ember meghalt és negyvenkilenc megsebesült.

Ismeretlen elkövetők hét autóba rejtett pokolgépet hoztak működésbe a dél-iraki Hillában és a városhoz közeli településeken. A hatóságok által közzétett első információk szerint a hét robbantás következtében harmincöt ember életét vesztette, harminc pedig megsebesült.

Hétfő este is robbantások sorozata rázta meg az iraki főváros síiták lakta negyedeit, legkevesebb huszonhárom ember életét vesztette, több tucatnyian pedig megsebesültek.

Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint tavaly egész évben csaknem kilencezer, idén januárban pedig több mint ezer ember vesztette életét a közép-keleti országban erőszakcselekmények következtében. Megfigyelők szerint az erőszak elharapódzásában szerepet játszik a szomszédos Szíriában dúló polgárháború, amely az iraki társadalmat is megosztja, s felerősítette a vallási ellentéteket a szunniták és a síiták között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását