2024. április 18. - Andrea, Ilma

Összeáll a UB40

Ismét közös lemezt készítenek a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legsikeresebb brit reggae/pop csapata, a UB40 alapító tagjai.
2014. január 17. péntek 11:34 - HírExtra
A három zenész - Ali Campbell (ének), Astro (trombita, ének) és Mickey Virtue (billentyűs hangszerek) - a www.ub40.org honlapon jelentette be, hogy ismét összeáll és közösen új dalokat készített - írta a BBC.

A nevét a brit munkanélküli segélylapból (unemployment benefit form) vett UB40 1978-ban alakult Birminghamben, és a következő évben adta első koncertjét. A csapat több mint 70 millió lemezt adott el világszerte, és olyan nagy slágerek fűződnek hozzá, mint a Food For Thought, a Red Red Wine, a Can't Help Falling in Love, a One in Ten vagy a Chrissie Hynde-val közösen rögzített I Got You Babe; utóbbi egy korábbi Sonny & Cher-dal feldolgozása volt.

A UB40-ban angol, skót, ír, jemeni és jamaicai szülőktől származó tagok egyaránt játszanak. A felállás az alapítástól kezdve három évtizeden át változatlan volt, a nyolc zenész által alkotott csapatból azonban Ali Campbell és Astro 2008-ban kilépett. A legutóbbi két stúdióalbum már nélkülük készült, Ali helyett bátyja, Duncan lépett be és lett a fő énekes, majd tavaly novemberben Mickey Virtue billentyűs is kiszállt.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-birmingham-25773056#
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását