2024. április 19. - Emma

Elvesztek a gyerekek

Az MSZP szerint az Orbán-kormány négy éve az oktatás területén is elvesztegetett időszaknak számít majd, amelynek legnagyobb vesztesei a gyerekek.
2013. október 11. péntek 11:54 - HírExtra
Erről Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja beszélt pénteken Budapesten újságíróknak. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, az elmúlt időszakban a gyerekek tankönyve és a pedagógusok béremelése mellett gyerekek és a szülők is elvesztek az oktatás új rendszerében.

Jelenleg ugyanis sem a szülők, sem a diákok nem tudják, mi zajlik az oktatásban, a magát családbarátnak mondó kormány ugyanis kiszakítja a gyereket a családokból – értékelte Bangóné Borbély Ildikó, aki szerint az átalakítások legnagyobb vesztesei az általános iskolák első osztályosai. Az esetükben ugyanis egy hónap után derült ki, hogy az ingyenes tartós könyvekből olvasni, írni és összeadni sem tudnak megtanulni, ezért a szülőknek saját költségükön kell megvenniük a tanuláshoz nélkülözhetetlen munkafüzeteket – fejtette ki.

Azt mondta, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén kiemelt figyelmet fordít majd a gyerekekre is, ezzel összefüggésben pedig a bölcsődétől az egyetemig biztosítják a minőségi oktatást, eltörlik a bölcsődei gondozási díjat, valamint bölcsőde- és óvodaépítésbe kezdenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását