2024. április 25. - Márk

Fegyvernek látszó légycsapó

Személyi igazolványt kértek műanyag légycsapó vásárlásakor egy 33 éves nőtől Nagy-Britanniában, mert az eszköz támadófegyvernek minősítve szerepel hivatalosan az árukészletben - adta hírül a The Daily Mirror című brit lap.
2013. augusztus 28. szerda 13:25 - HírExtra
A Romsey városában lévő háztartási bolt pénztárosa - egy ötvenes éveiben járó asszony - sem tudta megállni nevetés nélkül a dolgot, de mint mondta a vevőnek, kötelessége megbizonyosodni, hogy a "halálos" fegyvert nem 18 év alatti személynek adja el.

A fegyver amúgy valóban halálos - legyekre. Ez azonban már a nevéből is következik (angolul fly swat - légy agyoncsapó), mindazonáltal veszélyessége nemigen mérhető egy késhez, amelyet Nagy-Britanniában szintén csak nagykorú vásárolhat, és az előírást megszegő eladó akár fél év börtönt és 5 ezer font (1,8 millió forint) büntetést is kaphat. Az ilyen árucikkeknél a pénztárgép a vonalkód-leolvasónak köszönhetően figyelmeztetőn villog - ahogy a légycsapónál is tette a romsey-i üzletben.

A vevő, Nicola Butcher kétgyermekes anya, és egyáltalán nem tiltakozott életkora igazolása ellen, sőt, bóknak vette, hogy 18 év alattinak tűnhet, ugyanakkor értetlenségének adott hangot.
"Még ha teljes erőből megütök valakit egy légycsapóval, akkor se hiszem, hogy sérülést tudnék okozni. A bolt ugyanakkor árul serpenyőket is. Na azokkal tényleg jól fejbe lehet vágni valakit, nem beszélve az ásókról, melyek szintén kaphatók" - idézte a nőt a The Daily Mirror című brit lap.

A bolt vezetőhelyettese azt mondta, hogy vagy hibás a pénztárgép, vagy viccelt a számítógépes programozó, aki azonban épp háromhetes nászúton van, így nem tudják azonnal kiiktatni a légycsapó pénztárgépi vészjelzőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását