2024. április 25. - Márk

Az olaszok is nekimennének Szíriának

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának engedélyét sürgette a Szíriával szembeni esetleges nemzetközi katonai csapáshoz Emma Bonino olasz külügyminiszter kedden a római parlament külügyi bizottságában.
2013. augusztus 27. kedd 14:01 - HírExtra
Olaszország nem vesz részt aktívan egy Szíriával szembeni esetleges katonai fellépésben, ha az az ENSZ BT felhatalmazása nélkül indul - hangoztatta Bonino.

Az itáliai diplomácia vezetője a felső- és alsóház külügyi bizottságának együttes ülésén hangsúlyozta, hogy az olasz kormány elítéli a Szíriában történt vegyi támadást. “Határozott meggyőződésem azonban, hogy erre a Biztonsági Tanácsnak kell minél előbbi és félreérthetetlen választ adnia” - fogalmazott.

Bonino hétfőn azt hangoztatta, hogy “ezerszer” meg kell gondolni a Szíriával szembeni katonai beavatkozást. Most azt mondta, hogy a fellépéshez jogi alapot kizárólag a Biztonsági Tanács határozata adhat. Megjegyezte, hogy Itália már jelenleg is erején felül teljesít a szövetségesekkel közös nemzetközi katonai missziókban Libanonban, Afganisztánban és Líbiában.

Bonino Egyiptomról is beszélt, hangsúlyozva, hogy “esélyt kell adni” az észak-afrikai államban megkezdődött politikai folyamatnak. Úgy vélte, hogy Egyiptomban kudarcot vallott az Európai Unió külpolitikája a felek közötti közvetítési kísérletekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását