2024. április 20. - Tivadar

Kerékpáros álom

Egy év alatt megduplázódik Debrecen kerékpárút-hálózatának hossza, a fejlesztésre csaknem félmilliárd forint uniós támogatást nyert el a város - közölte a megyeszékhely polgármesteri hivatala pénteken az MTI-vel.
2013. január 11. péntek 18:36 - HírExtra
A 498,67 millió forint uniós támogatással megvalósuló fejlesztéssel a kerékpárutak hossza eléri majd a 80 kilométert. A már meglévő szakaszokat összekötik egymással, valamint a turisztikailag kiemelt övezetek irányába építenek új utakat.

A beruházás keretében a Füredi úti kerékpárutat továbbvezetik a Bem tér és onnan a Nagyerdő felé, a Zákány utcai sportuszodát összekötik a Hajdúsámsonig vezető kerékpárúttal, a 48-as főút menti kerékpárutat bekötik a belvárosba, a Debrecen közeli Erdőspusztán át vezető Panoráma út pedig teljes hosszában kerékpárforgalmi kijelölést kap. Ezen kívül kerékpárutak kötik majd össze a Debreceni Egyetem kampuszait, és kerékpárforgalmi övezetté jelölnek ki több lakótelepet, az egyetem környékét, illetve a Nagyerdő számos övezetét.

A fejlesztéssel párhuzamosan kerékpárkölcsönzést biztosít majd az önkormányzat és szervizhálózatot alakítanak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását