2024. március 29. - Auguszta

"Végzetes döntés lenne Matolcsy kinevezése"

Az MSZP végzetesnek tartaná Matolcsy György kinevezését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élére, a szocialisták ezért arra szólítják fel Orbán Viktor miniszterelnököt, jelentse ki, hogy "esze ágában sincs" a gazdasági minisztert a jegybank elnökének jelölni.
2012. november 19. hétfő 10:42 - HírExtra
Ezt Burány Sándor országgyűlési képviselő közölte hétfőn sajtótájékoztatón.
Az index.hu meg nem nevezett kormánypárti forrásokra hivatkozva a múlt héten írt arról, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek és Varga Mihály IMF-főtárgyalónak van a legtöbb esélye arra, hogy Simor Andrást váltsa a jegybank élén.

Az MSZP-s politikus ezzel kapcsolatban elmondta: nem ez lenne az első eset, amikor a kormányoldal először névtelen kiszivárogtatással jelzi valódi szándékát, ezért arra szólítják fel a kormányfőt, jelentse ki, hogy nem tervezi Matolcsy György jelölését.

Burány Sándor szerint ugyanis végzetes lenne "a minden gazdaságpolitikai hitelét elveszített" miniszter kinevezése a nemzeti bank elnökének. "Nem lehet cél, hogy az MNB megtakarításait egy ilyen emberre bízzák, hogy a megtakarításokat megcsapolják. Ez olyan újabb kockázatot jelentene az ország számára, ami már csak egy olyan sajátos orosz ruletthez hasonlítható, amelyben a fegyvert Magyarország fejéhez szorítják" - fogalmazott.

A szocialista képviselő a tárcavezető múlt heti hódmezővásárhelyi fórumára utalva azt mondta, kétségtelenül Matolcsy György "minden idők legszórakoztatóbb minisztere", de mára "a kacaj elült", a gazdasági miniszter tevékenysége pedig "nem vicc". Burány Sándor bírálta a kormány 90 milliárdos egyenlegjavító csomagját, amely szerinte brutális következményekkel jár majd. Az energiaszolgáltatók jövedelemadójának 50 százalékra emelését és a közműadó bevezetését egyaránt a lakosságra terhelik majd - hangoztatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását