2024. április 23. - Béla
Magyarországon a mélytengeri halak természetes lelőhelye a mélyhűtő,így aránylag drágán kaphatóak, ezért legtöbben halolaj kapszulákat szednek, hogy biztosítsák a szervezet számára nélkülözhetetlen, a vérzsírcsökkentéshez szükséges megfelelő mennyiségű ómega3-at.
2012. november 13. kedd 15:36 - HírExtra
Csakhogy, nem mindegy, hogy az adott készítmény mennyire tisztán és milyen koncentrációban tartalmazza az ómega3-at.

Kutatások és tények egyértelműen bizonyítják, hogy azokban azországokban, ahol sok mélytengeri halat esznek, egészségesebbek és hosszabb életűek az emberek. Nem véletlen, hogy például a japánok, norvégok sokkal kevesebb szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek,
sőt, kevesebb bőrproblémával is. Az egészség megőrzésének, a szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, a korai öregedés megelőzésének, sőt a szép bőrnek, hajnak is az egyik titka az, hogy kellő mennyiségben jussunk hozzá a halak húsában található ómega3-hoz.

A szakemberek szerint még a tudatos, egészséges táplálkozás során sem tudunk kellő mennyiségű ómega3-at juttatni a szervezetünkbe, csak ómega6-ot. Az ómega3 pedig olyan nélkülözhetetlen zsírsav, amely elengedhetetlen testünk megfelelő működéséhez.

Az ómega3 jótékony hatásai a következők:

- vérzsírcsökkentő hatású, csökkenti a káros koleszterintszintet

- gátolja az érbetegségek kialakulását: védi az érfalakat, segít
abban, hogy azok rugalmasak maradjanak

- csökkenti a hirtelen szívhalál kockázatát

- segít a gyulladásos folyamatok megelőzésében

- akadályozza a bőrproblémák kialakulását


Minthogy Magyarországon számtalan ómega3 készítmény létezik, a legfontosabb szempont ezek szedésekor az, hogy olyan terméket válasszunk, amelyik megfelelő koncentrációban, kellő tisztaságú ómega3-at tartalmaz.

Dr. Nádházi Zoltán kardiológus szerint a következőkre kell figyelnünk: a gyártásnak olyan módszerrel kell megtörténnie, amely biztosítja, hogy az adott készítményben nincsenek káros bomlástermékek, illetve, hogy megfelelő mennyiségű legyen az egy kapszula által tartalmazott ómega-3-zsírsav-tartalom. A vizsgálatok azt bizonyították ugyanis, hogy az 1 g-hoz közeli mennyiség az, amely kardioprotektív hatással bír, tehát célszerű ezt a mennyiséget naponta bevinni a szervezetbe.

A halszag, rossz jel

Ha a halolaj kapszula lenyelésekor, illetve azután is erőteljes halszagot érzünk, az azt jelenti, hogy a termék nem kellően tiszta. A megfelelő tisztaságú készítmény ugyanis szagtalan. Mindez a soklépcsős tisztítási folyamatnak köszönhető, melyek során eltávolítják a vízoldékony és zsíroldékony szennyezőanyagokat, kivonják a nem ómega3 zsírsavakat, a különböző oxidációs termékeket.

A sötétbarna, orrfacsaró szagú nyers halolaj így válik világossárga,szagtalan olajjá, mely nem tartalmaz semmilyen, a szervezet számára káros bomlásterméket, toxikus anyagot.

Ezért, ha úgy döntünk, hogy ómega3 kapszulát szedünk, győződjünk meg arról, kellő tisztaságú-e és megfelelő koncentrációban tartalmazza-e az ómega3-at az a készítmény, amelyet éppen szívünk egészsége megőrzése érdekében szedünk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását