2024. április 19. - Emma

Az LMP dönteni fog

Az LMP november 17-18-án Budapesten tartja soros, kétnapos országos kongresszusát, amelyen a résztvevők a választási stratégiáról és a jelöltállítási szabályzatról is döntenek – közölte az MTI-vel kedden a párt választmányi szóvivője.
2012. október 16. kedd 11:19 - HírExtra
Heltai László elmondta, egyelőre még nem teljes a napirend, de az már biztos, hogy meghatározzák, milyen kritériumok alapján állítanak képviselőjelölteket a 2014-es választásokra.

A meghívottak arról is szavaznak, hogy 2014-ig milyen stratégiát kövessen a párt, milyen legyen a viszonya a különböző társadalmi szervezetekhez, parlamenti és parlamenten kívüli pártokhoz, kikkel alakítson ki partneri kapcsolatot vagy választási együttműködést.

Arra a kérdésre, hogy ez akár parlamenti pártokkal való együttműködést is jelenthet-e, a szóvivő azt felelte: minden szervezethez való viszonyukat megvizsgálják.

Az LMP január végén tartott országos kongresszust, amelyen Jávor Benedeket a posztjáról lemondott Schiffer András helyett frakcióvezetővé, Szél Bernadettet pedig a mandátumát visszaadó Kaufer Virág helyére országgyűlési képviselővé választották. A résztvevők akkor hivatalosan nem döntötték el, hogy az LMP a későbbiekben nem működhet együtt parlamenti pártokkal, csak arról határoztak, hogy a Lehet Más a Politika a parlamenti kívüli erőkkel keresi az együttműködés lehetőségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását