2024. április 20. - Tivadar
Az alacsony növekedés, a költségvetési kiigazítási programok negatív hatásai és a gyenge bankrendszer együttes hatásai veszélyeztetik a világgazdaságot - mondta Olivier Blanchard, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezető közgazdásza, az amerikai MIT egyetem professzora szerdai budapesti előadásában.
2012. szeptember 20. csütörtök 06:18 - HírExtra
A közgazdász a Rajk László Szakkollégium által adományozott Neumann János-díj átvételekor tartott, "A válság. Hol tartunk most, és mi jöhet még ez után" című előadásában kifejtette: a világ jegybankjai azonban a válság kezdete óta nagyon agresszíven léptek fel, előbb radikálisan csökkentették az alapkamatokat, majd nem szokványos intézkedéseket vezettek be, s ezzel egyfajta lökést adtak a kilábalás irányában.

Mint mondta, a válságból való tartós kilábalás csakis az adósság fokozatos, és hiteles programokkal való csökkentésével, a bankok tőkehelyzetének és hitelezési hajlandóságának javításával, illetve a potenciális növekedési ütemet gyorsító strukturális reformokkal valósítható meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását