2024. április 20. - Tivadar

Gigawhisky!

Különleges születésnapot ünnepelt Skócia legkedveltebb whisky-je: augusztus 12-ére a Famous Grouse megdöntötte az eddigi világrekordot, megalkotta a világ legnagyobb whisky-s üvegét.
2012. augusztus 15. szerda 13:51 - HírExtra
A csúcsra törő palack, amely a fajdkakasos whisky hű másolata 44 literrel szárnyalta túl az előző rekordot, azaz 228 literes űrtartalommal büszkélkedhet, amely 9210 pohárnyi scotch-csal egyenlő. A rekordot a Guinness szakembere hitelesítette a nagyszabású leleplezésen.

A világ legnagyobb whisky-s üvegének rekordját augusztus 12-én mutatta be a Famous Grouse, amellyel a márka 107. születésnapja előtt tiszteleg. A különleges szakértelmet igénylő üvegtest elkészítését egy cseh manufaktúra vállalta, ahol az üvegfúvók kézzel alkották meg az óriási monstrumot. Szintén kézzel készült a parafa dugó is, amelyet Portugáliából szállítottak a helyszínre.

Elkészülte után a palack - a rekorderek nem kis aggodalmára - 2100 kilométert utazott hazájába, Skóciába, ahol a lelkes whisky-kedvelők több mint három órán keresztül töltötték meg az „élet vizével”. A közönség 9210-szer láthatta ugyanazt a mozdulatot, mire csordultig telt az üveg.

A fajdkakasos whisky az előzetes várakozásokat messze túlszárnyalva, mintegy 44 literrel döntötte meg a tennesse-i párlat eddigi rekordját. 1,65 méter magasságával ember nagyságú üveg jött létre, amely 535 mm szélessége folytán éppen átölelhető. Az elképesztő 228 literes világrekordot a Guinness szakembere is hitelesítette, így Skócia legkedveltebb whisky-je a jelenlegi hivatalos világcsúcstartó.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását