2024. április 23. - Béla

Nevetséges jogsértés-gyanú a népszavazási aláírások gyűjtésénél

Újabb jogsértést állapított meg a Lehet Más a Politika (LMP) népszavazási aláírásgyűjtésével kapcsolatban az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén.
2012. március 29. csütörtök 10:20 - HírExtra
A testület egy magánszemély kifogása nyomán azért marasztalta el a pártot, mert tilalmazott módon, azaz munkaidőben munkahelyen gyűjtöttek aláírásokat, amikor hétfőn két szocialista képviselő - Mesterházy Attila pártelnök és Ujhelyi István, a parlament alelnöke Jávor Benedek LMP-képviselő jelenlétében - egy sajtótájékoztató keretében nyilvánosan aláírta a kezdeményezés egyik aláírásgyűjtési ívét.

Az OVB 5:2 arányban hozta meg a döntését, a határozat ellen még a Kúriához lehet fellebbezni.
Az OVB múlt szombaton már egyszer elmarasztalta az LMP-t, mert jogsértőnek találta a párt aznapra meghirdetett akcióját, melynek során értékes ajándékokat ígértek annak, aki a legtöbb aláírást gyűjti össze a népszavazásra 24 óra alatt. Az elmarasztaló határozatot az LMP fellebbezése után a Kúria is helyben hagyta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását