2024. március 19. - József, Bánk

Az űr gyarmatosítását tervezik az amcsik?

Egy amerikai kutatás szerint tízből két amerikai véli úgy, hogy hazájának az űr gyarmatosítására irányuló programot kellene indítani. Minden második megkérdezett szerint ugyanakkor az ilyen irányú űrprogram 100 éven belül meg fog kezdődni.
2012. március 12. hétfő 12:05 - HírExtra
Az amerikai elnökválasztási kampányban a republikánus jelöltségért versenyző Newt Gingrich egy januári beszédében tett ígéretet arra, hogy az Egyesült Államok gyarmatosítani fogja a Holdat. A YouGov amerikai kutatóközpontja felmérésében annak járt utána, az amerikaiak szerint szükség van-e az űr gyarmatosítására.

A lekérdezés szerint a válaszadóknak csak 19 százaléka látja úgy, hazájának aktívan törekednie kell a Földön kívüli területek meghódítására. A válaszadók 53 százaléka szerint ez szükségtelen, 28 százalék pedig bizonytalan az űrprogram szükségességében. Érdekesség, hogy a nők alig 9 százaléka ért egyet, viszont a férfiak 30 százaléka lát új távlatokat az űr gyarmatosításában. A kolonizáció kérdésében a független szavazók a legnyitottabbak: 28 százalékuk támogatná. A republikánusok 20, a demokraták 15 százaléka gondolja jó iránynak.

A kutatás arra is rámutat, az űr meghódítása nem fog egyhamar bekövetkezni. A megkérdezettek 62 százaléka szerint a tudomány és a technológia fejlődésének köszönhetően 500 éven belül képesek leszünk arra, hogy Földön kívüli kolóniákat létesítsünk. Minden második válaszadó szerint a kolonizációs program – például a Hold meghódításával – 100 éven belül elkezdődhet, de csak 13 százalék lát arra esélyt, hogy 25 éven belül képes lesz az emberiség Földön kívüli gyarmatokat alapítani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását