2024. április 19. - Emma

Valentin-napi véradás

Az ország 51 pontján szervezett Valentin-napi váradási akciót a Magyar Vöröskereszt Tegye különlegessé az idei Valentin-napot, és mentsen meg három életet! mottóval. Egyes helyeken kedden este 7 óráig várják a véradókat.
2012. február 14. kedd 11:54 - HírExtra
Az ország számos pontján már reggel 8 órától lehetett vért adni. A lakóhelyhez legközelebbi véradóhelyszínekről és időpontokról a Magyar Vöröskereszt Facebook oldalán vagy a www.veradas.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők - hívta fel a figyelmet az akcióról szóló közleményben a szervezet.

A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és TAJ-kártya szükséges.

A biztonságos magyarországi vérellátáshoz évente 420-430 ezer egységnyi vérre van szükség, ez évente közel félmillió önkéntes véradományt jelent. A Magyar Vöröskereszt naponta több mint 1800 véradót toboroz országszerte szervezett véradásain, hogy a szükséges vérkészlet folyamatosan, egyenletes ütemezésben rendelkezésre álljon. Ezt a feladatot csak a lakosság aktív segítségével lehet teljesíteni - emelte ki a szervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását