2024. április 20. - Tivadar

Fűtés nélkül, több tízezer háztartásban

Eddig ketten vesztették életüket kihűlés következtében Ausztriában, Salzburgban pedig több mint tízezer háztartás fél napra áram nélkül maradt az Európát markában tartó hideghullám közepén.
2012. február 5. vasárnap 11:24 - HírExtra
A dél-ausztriai Stájerországban a hét végén egy 66 éves férfi megfagyott, miután elesett hétvégi háza közelében. A férfi az autójából kiszállva a házig hátralévő mintegy ötvenméteres jeges, havas útszakaszon elesett és nem tudott felkelni. Hasonló balesetben vesztette életét néhány nappal korábban, ugyancsak Stájerországban egy 50 éves férfi, aki egy iskolaudvaron esett el a lakása közelében.

Több mint tízezer háztartás maradt mintegy fél napra fűtés és meleg víz nélkül Salzburgban, miután szombatra virradóra meghibásodás miatt leállt a város egyik hőerőműve. A távhőszolgáltató közlése szerint anyaghiba miatt leállt az egyik gázturbina, és a nagy hideg miatt a szükséges javítás elvégzése után is csak lassan tudták újraindítani az erőművet. A leállás az év addigi leghidegebb napján érte a Salzburgiakat, megközelítőleg 17 Celsius-fokot mértek fagypont alatt Mozart városában.

A legnagyobb hideget a tiroli Seefeldben és a Magas-Tauernben, a 3100 méter magas Sonnblick hegycsúcson mérték, mindkét helyen mínusz 28 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását