2024. április 18. - Andrea, Ilma

Áll a bál Romániában

Negyven közalkalmazott, minisztériumi vezetők és állami vállalatok irányítói ellen vizsgálódik a román ügyészség. A vádhatóság csütörtöki közleménye szerint a gyanúsítottak csaknem százmillió eurós kárt okoztak az államnak azzal, hogy kedvezményesen biztosítottak földgázt egy vállalkozónak.
2012. január 5. csütörtök 15:13 - HírExtra
A gyanúsítottak a Romgaz gáztermelő állami vállalat, a gazdasági minisztérium, valamint az energiaár-szabályozó hatóság vezetői, akik ellen összeesküvés és a román gazdaság aláaknázása gyanújával indítottak bűnvádi eljárást. A közlemény szerint 126 millió dollárral (97 millió euró) károsították meg a Romgaz állami vállalatot és így a konszolidált állami költségvetést.

A vád szerint a gyanúsítottak a román energiarendszer biztonságát is veszélybe sodorták azáltal, hogy kedvezményes szerződési feltételek mellett biztosítottak nagy mennyiségű földgázt Ioan Niculae román üzletember gyárainak, s emiatt a Romgaz nem tudott kialakítani a tervek szerint megfelelő mennyiségű gáztartalékokat.

A földgázhoz a normális árfekvéshez képest jóval alacsonyabb áron jutott hozzá az üzletember, holott vállalata adósságot halmozott fel az állammal szemben a korábban szolgáltatott gáz ki nem fizetése miatt - olvasható az ügyészség közleményében. Az üzletember a román médiának nyilatkozva cáfolta, hogy más vállalatokhoz képest kedvezményesen kapott volna gázt a Romgaztól, és hogy adósságai lettek volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását