2024. április 19. - Emma

Ételekkel a jó hangulatért?

Hangulatunkat, ezen keresztül viselkedésünket is befolyásolja, hogy mit eszünk; az Amerikai Családorvosok Akadémiája által ajánlott hangulatjavító ételek listáját idézi a HealthDay News című ismeretterjesztő portál.
2011. november 25. péntek 18:05 - HírExtra
Jó hangulatjavítók a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen nagy mennyiségben.

Emelheti a kedvet a triptofán, amely pulykában, szójában, vörös húsban és tejtermékekben található meg. Jót tesz az avokádóban, olajos magvakban és zöld, leveles zöldségekben nagyobb mennyiségben jelen lévő magnézium, valamint a gyümölcsökben és zöld, leveles zöldségekben megtalálható folsav.

A B12-vitamin is hozzájárul hangulatunk javulásához, ezt nagyobb mennyiségben vehetjük magunkhoz a tejtermékekkel, hússal és hallal.

Az akadémia állásfoglalása azonban hangsúlyozza, hogy az étrendi változtatások depresszió esetén önmagukban nem helyettesíthetik az orvosi kezelést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását