2024. március 29. - Auguszta

Magyar arany az EB-n

A 81 kg-os Tóth Krisztián arany-, míg a 63 kg-os Gáspár Eszter bronzérmet nyert az oroszországi Tyumenyben zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság szombati napján.
2011. november 19. szombat 19:00 - HírExtra
Az európai szövetség honlapja szerint a mindössze 17 éves, friss magyar bajnok Tóth fehérorosz, litván és olasz ellenfélen keresztül jutott be a négy közé, ahol ipponnal verte az orosz Sztanyiszlav Szemenovot. Az örmény Artyom Bagdaszarjan elleni döntő óriási csatát hozott, s végül a KSI dzsúdósa jukóval bizonyult jobbnak, megszerezve a magyar dzsúdósport 14. aranyát az U23-as Eb-k történetében.

A miskolci Gáspár osztrák, portugál és holland rivális legyőzésével verekedte be magát az elődöntőbe, ahol kikapott a lengyel Halima Mohamed-Seghirtől. A bronzcsatában a hazai közönség előtt szereplő Tatyjana Kazenyukkal nézett farkasszemet, és ipponnal nyert, így ő állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A középső versenynap többi magyarja, azaz Krizsán Szabolcs (81) és Szabó Franciska (70) helyezetlenül zárt.

A pénteki nyitónapon Zámbori Bence arany-, míg az ugyancsak 66 kg-os Gorjánácz Zsolt bronzérmet nyert az utánpótlás Eb-n.

Vasárnap Kersics Dávid (90), Kaszás András (100), Cirjenics Miklós (100), Juhász Ádám (+100) és a 78 kg-ban címvédő Joó Abigél lép tatamira a nyugat-szibériai városban, ahol 37 ország 314 cselgáncsozója verseng.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását