2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ötödik helyet ért az országos csúcs

Kapás Boglárka remek országos csúccsal, 8:24.79 perces eredménnyel ötödik lett a 800 m-es gyorsúszás szombati döntőjében a sanghaji vizes világbajnokság.
2011. július 30. szombat 15:13 - HírExtra
Az ifjúsági olimpiai bajnok magyar versenyző hatodikként került a döntőbe, ahol szinte végig a középmezőnyben haladt. Bár az érmek sorsába nem tudott beleszólni, jó hajrájának köszönhetően nagyszerű idővel csapott a célba, alaposan megjavítva Risztov Éva 2002. augusztus 1. óta élt, 8:28.06 perces magyar rekordját.

"Végig arra készültem, hogy megjavítom az országos rekordot, ez volt a célom. Számítottam rá, hogy ha sikerül ennek megfelelő tempóban mennem, jó helyen is végezhetek. Egy holtpontom azért volt, hatszáznál, a fordulót követően, de túléltem, s az utolsó ötvenen még hajrázni is tudtam. Lehet, hogy nem a 400 gyors, amelyen ifjúsági olimpiát nyertem, és nem is az 1500, hanem a 800 lesz az igazi számom." - nyilatkozott az MTI-nek a 18 éves Kapás.

A számot az olimpiai bajnok brit Rebecca Adlington nyerte 8:17.51-gyel a címvédő, dán Lotte Friis előtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását