2024. március 29. - Auguszta

Kezdődik a múzeumok éjszakája

Többek között perzsa és egyiptomi programok, divatbemutatók, hercegi koncert és különleges járművek várják a közönséget 92 budapesti helyszínen ma estétől a múzeumok éjszakáján.
2011. június 24. péntek 12:37 - HírExtra
Az Iparművészeti Múzeum a Qádzsár-kort bemutató időszaki kiállításhoz kapcsolódva perzsa és török koncertekkel, török néptánccal, filmvetítésekkel, iráni divattal és a mintegy száz iparművészt felvonultató Kreatimm vásárral várja a látogatókat, akik akár egy darabka Zsolnay-mázas épületkerámiát is hazavihetnek ékszer formájában.

Szintén keleti - egyiptomi - témájú tárlata köré szervezi péntek esti programjainak többségét a Szépművészeti Múzeum, ahol lesz Múmia bál, filmvetítés, hastáncbemutató, szerepjáték és koncertek, de a közönség arab étel- és italkülönlegességekkel is megismerkedhet.

A Magyar Nemzeti Galériában többek között különleges tárlatvezetések, könnyűzenei és klasszikus zenei koncertek, kreatív műhely és a MOME végzős textiltervező hallgatóinak divatshow-ja került a programba. A Magyar Nemzeti Múzeumban számos gyermekprogram, tárlatvezetés, filmvetés mellett idén Hubertus von Hohenlohe herceg éjféli koncertjét hallgathatják meg a különlegességek kedvelői.

Autólegenda érkezik a Közlekedési Múzeumba, ahol egy estére kikerül a raktárból a legendák által övezett Maybach Zeppelin, az autótörténelem egyik legexkluzívabb darabja. A 200 lóerős autóritkaság mellett a látogatók számos egyéb különleges járművel és a "jövő autójával" is találkozhatnak.

A Rendőrség-történeti Múzeum előtt ki is próbálhatják az érdeklődők a rabszállító autót, a rendőrségi motorcsónakot, valamint a jet-skit, a rendőrmotort, a mentőautót, a tűzoltóautót és egy bűnügyi technikai gépkocsit is.

A programok között számos zenei is lesz: a Ludwig Múzeumban a Dj Bootsie Acoustic Band, a Compact Disco és a Bin-Jip, a Fugában Peter Ogi, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - OMIKK-ban pedig a Göncölszekér zenekar játszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását