2024. április 20. - Tivadar

MSZP: a kormány egy éve adós a devizahitelesek megsegítésével

Az MSZP ismét felszólítja a kormányt, hogy végre hozza meg a devizahitelesek megsegítéséhez szükséges döntéseket - jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.
2011. május 25. szerda 17:48 - HírExtra
Török Zsolt kiemelte: a svájci frank árfolyamának komoly emelkedése miatt jelenleg egymillió magyar család terhei növekedtek drasztikusan. Az MSZP számítása szerint az elmúlt egy évben egy átlagos budapesti lakás törlesztő részlete körülbelül 20 ezer forinttal növekedett meg, ami egy év alatt családonként 240 ezer forint extra kiadást jelent.
 
A szóvivő hozzátette: emellett az önkormányzatok adósságállománya is 90 milliárd forinttal nőtt a devizában felvett hitelek miatt, az államháztartás devizahitel-állománya pedig az Állami Követeléskezelő Központ adatai szerint egy év alatt 300 milliárd forinttal nőtt az árfolyam ingadozás és az új kötvények kibocsátása miatt.

Török Zsolt hangsúlyozta: az MSZP-nek konkrét javaslatai vannak a probléma megoldására: a Nemzeti Eszközkezelő, az Állami Bérlakás Alap felállítása, a bankok által létrehozandó Ingatlanalap megalapítása, a svájci frank árfolyamának rögzítése és a magáncsőd intézményének bevezetése. Az MSZP szóvivője leszögezte: a kormány egy éve adós ezeknek az intézkedéseknek a meghozatalával.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását