2024. március 29. - Auguszta

Változás a szakképzésben?

A Magyar Nemzet információi szerint a jelenlegi négyről egységesen három évre rövidítenék a szakképzést, és a képzésen résztvevők mindhárom évfolyamon tanulnának szakmai tárgyakat.
2011. április 30. szombat 11:06 - HírExtra
A lap egy, a birtokába jutott, áprilisi keltezésű tervezetet ismertetve egyebek mellett azt írja: a vállalatok szakképzésbe való bevonása érdekében kiterjesztenék a tanulószerződéseket az egészségügyre, a szociális területre, tehát azokra az ágazatokra, ahol általában nem a szakképzési hozzájárulást fizető vállalati szektor látja el a feladatokat.

Így a 10. évfolyamtól egyházi fenntartású intézményekkel, költségvetési szervekkel, nonprofit szervezetekkel is lehet tanulószerződést kötni. A képzési költségeket a munkaerő-piaci alap térítené meg.

A 9. évfolyam végén bevezetik a szintvizsgát, ezzel lehet cégekhez kerülni szakmai képzésre.

Ma minden ötödik gyerek képzettség nélkül kerül ki a szakiskolából, ezért a lemorzsolódás csökkentésére felzárkóztató programokat vezetnek be a szakképző iskolákban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását