2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Meglepi lesz a királyi nászút

Fogalma sincs Vilmos brit trónörökös menyasszonyának, hogy a jövő pénteki esküvő után hova utaznak nászútra, a helyszínt ugyanis a herceg titokban tartja.
2011. április 19. kedd 15:07 - HírExtra
Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - és Kate Middleton április 29-én esküszik örök hűséget egymásnak az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a Westminster-apátságban. Az ifjú házaspár másnap indul nászútra. A The Sun udvari bennfentes forrásai - a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap keddi beszámolója szerint - felfedték, hogy Vilmos már tudja, hova utaznak, Kate viszont nem, mivel a fiatal trónörökös meglepetéstúrának szánja nászútjukat.

A helyszínt csak a herceg legközelebbi munkatársai, valamint a biztonsági kíséret tagjai ismerik. A lap egyik forrása szerint a "lehetséges" változatok között szerepel egy dél-amerikai lovas túra. Kate belement a játékba, és Vilmosra bízta úticél kiválasztását, bár annak a kívánságának hangot adott, hogy örülne valamilyen napsütötte, melegégövi helyszínnek. A trónörökösi házaspár nászútjáról mindazonáltal egyelőre csak találgat a brit sajtó.

A hétvégén a The Sunday Telegraph például olyan értesülést közölt, hogy Vilmos és Kate Jordánia déli részén tervez legalább egyhetes túrát. A patinás konzervatív vasárnapi brit lap forrásai szerint a hercegi pár már le is foglalt egy "személyre szabott" magántúrát az ország déli részében.

A nászút költségeit állítólag Kate szülei állják, a menyegző munkaszüneti napjával megtoldott hosszú vakáció viszont a brit gazdaságot terheli hatalmas költségekkel.

A brit kormány az esküvő napját, vagyis jövő pénteket munkaszünetté nyilvánította, így a nagypénteki szabadnappal kiegészülő mostani, négynapos húsvéti hétvége után a jövő hétvége is négynapos lesz, mivel május első hétfője Nagy-Britanniában hagyományosan szintén munkaszünet. Ez azt jelenti, hogy mindössze három nap szabadság kivételével a britek 11 napig folyamatosan vakációzhatnak.

A keddi Daily Mail által idézett szakértői számítások szerint mindez akár 30 milliárd font (kilencezer milliárd forint) kiesést is okozhat a brit gazdaságban, amely egyébként is még mindig meglehetősen gyenge lábakon áll a hosszúsági és mélységi rekordokat döntő legutóbbi recesszió után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását