2024. április 16. - Csongor

Vigyázat! A Facebook depressziót okoz!

A Facebook is okozhat depressziót - állítják befolyásos orvosok, akik szerint a közösségi portál negatív hatással lehet az önértékelési problémákkal küszködő tizenévesekre.
2011. március 29. kedd 17:05 - HírExtra
A kutatók abban még nem értenek egyet, hogy ez a veszély az egyébként is depresszióban szenvedő gyerekeket érinti-e, vagy valóban csak a túlzott Facebook-használat idézi elő a betegséget. Az viszont már biztos, hogy orvosi szempontból új megvilágításba kerülnek a közösségi oldalak. "A Facebook miatti szorongás, az az érzés, hogy nem tudnak megfelelni a netes közösség támasztotta követelményeknek, még az osztálytársaktól való elszigetelődésnél is fájdalmasabb lehet" - mondta Gwenn O'Keeffe gyermekorvos.

"A közösségi oldalakon tapasztalt negatív élmények még a való világban átélt kudarcoknál is mélyebb nyomot hagynak" - magyarázta O'Keeffe, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia közösségi oldalakról szóló új ajánlásának vezető szerzője.

A szakemberek a szülőket és a gyermekorvosokat arra ösztönzik, hogy a depresszió megelőzése érdekében beszélgessenek gyermekeikkel a közösségi oldalak használatáról, és a virtuális világban leselkedő veszélyekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását