2024. március 29. - Auguszta

Mivel dobhatjuk fel az esküvőt?

Néhány kellékkel - amire valljuk be – lehet, hogy nem is gondoltad, hogy kiválasztásuk körültekintést igényel, igazán fel lehet dobni az esküvői ceremóniát. A gondosan választott kiegészítők hatalmas sikert arathatnak.
2011. március 14. hétfő 12:11 - HírExtra
Gyertya vagy színes homok a szertartásra

Ugye milyen romantikus, amikor az ifjú pár kezükben egy-egy kisebb égő gyertyával meggyújt középen egy nagyobb harmadikat jelképezve ezzel a közös életük kezdetét? Ezután a saját gyertyát elfújják, és csak a nagy gyertya lángja lobog tovább. Minden polgármesteri hivatalban található ilyen gyertya rendkívül egyszerű általában fehér vagy bordó színben. Azonban a gyertyát ti magatok is megterveztethetitek, amelyet gyönggyel, kristályokkal vagy szalagokkal díszítenek. A legromantikusabb mégis az, amikor a két kisebb gyertyába keresztnevetek kezdőbetűjét belevésetitek, és a nagyobbat az összefonódó betűitek díszítik. Ezt a gyertyát emlékbe is eltehetitek, és később a házassági évfordulóitokon újra meggyújthatjátok.

Kültéri szertartásnál nagy szélben nem igazán praktikus gyertyát gyújtani, ám erre az esetre is van megoldás: a színes homok. A lényege, hogy 2 kisebb edényből különböző színű homokot öntötök egy nagyobb díszüvegbe. A kétféle szín keveredése csodálatos mintákat és rétegeket adtat, az edény pedig aztán a lakás dísze is lehet.

Gyűrűpárna

A szertartásoknál a gyűrűk az asztalon vagy akár az oltárnál is helyet kaphatnak, de ünnepélyes, ha egy kisebb gyerek hozza be a bevonuláskor egy díszes gyűrűpárnán. A gyűrűket lazán a szalagra kötik. A párna színe, anyaga valamint díszítése jó, ha összhangban van a ruháddal.

Sziromszóró kosár

Az apró koszorúslányok kezébe kosarat adhatsz, amiből aztán a menyasszony útját előtte járva szirmokkal szórják végig. Ebből a kosárból történhet később a termékenységet szimbolizáló rizsszórás is. Érdemes olyan kosárkát választani, amely színében és díszítésében szintén illik a ruhádhoz.

Műszirom

Sok helyen nem engedik a valódi rózsaszirmok leszórását, amely aztán letaposva nyomot hagy a szőnyegen. Ezt elkerülendő de mégis megtartva a romantikát, vásárolhatsz zacskós selyemvirág-szirmot, amelyet csak közelről lehet megkülönböztetni az eredetitől. A szertartás végén a szirmokat egyszerűen össze lehet söpörni.

Gyermekkori slide-show

Óriási hatást tudtok elérni egy olyan fényképvetítéssel, ami egy pattogósabb zene ritmusára végigkíséri életetek állomásait, majd következnek a közös képek. Ezt vagy a ceremónián (ha zárt térben van) vagy este a vacsoránál a tortavágás előtt is betehetitek. Ehhez mindössze egy projektorra lesz szükségetek, a showt a videós vagy akár a fotós is el tudja nektek készíteni. Hihetetlen élmény, amikor valaki a násznépből felfedezi magát a régi fényképeken.
Forrás: noiteazo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását