2024. április 24. - György

Szigorúbb szórakozás

Március közepén lép hatályba az a kormányrendelet, mely a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételét hivatott elérni.
2011. március 10. csütörtök 10:15 - HírExtra
A Közép Magyarországi Fogyasztóvédők Egyesületének közleményében olvasható, hogy szigorú engedélyezési eljárás, folyamatos ellenőrzések és szankciók a szabályok megsértése esetén: mindez azért, hogy elkerülhetőek legyenek a West Balkán tragédiához hasonló esetek.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület közleményében egyetért azzal, hogy a jogalkotó szigorítja ezen rendezvények szervezésének feltételeit, ellenőrzésének rendszerét. "Az új szabályozás értelmében – ahogy azt korábban Egyesületünk is javasolta – rendezvény csak engedély birtokában tartható a korábbi, csupán bejelentési kötelezettséggel szemben."

Az engedélyezési eljárásában a jegyző, a népegészségügyi intézet, az építésügyi hatóság, a tűzoltóság és a rendőrség is részt vesz. Az engedélyt kérőnek részletes biztonsági tervvel kell rendelkeznie – mely menekítési tervet és a biztonsági személyzet létszámát is tartalmazza –, és a nyilvántartásba vett rendezvényt az önkormányzat honlapján közzéteszi.

"Ugyancsak fontos, hogy a szervező korlátozhatja a fiatalkorúak beléptetését a rendezvényre, illetve az alkoholfogyasztás megelőzése érdekében különböző karszalaggal láthatja el őket. A rendezvény helyszínét évente legalább egyszer ellenőriznie kell az illetékes hatóságoknak, és erre – egy éven belül legalább kétszer – a rendezvény ideje alatt is alkalmat kell teremteni."

Kiemelik: Fontos, hogy a hatóságok bezárhatják ideiglenesen a helyszínt, sőt, az engedélyt vissza is vonhatják abban az esetben, ha hiányosságokat tapasztalnak.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület közleményében egyetért a változtatásokkal, és örömmel látja azt is, hogy a Parlament Fogyasztóvédelmi Bizottsága – sok más fontos témához hasonlóan – a rendezvényszervezéssel kapcsolatos kérdéskört is felvette napirendi pontjai közé az idei év tavaszi ülésszaka keretében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását