2024. április 24. - György

Döntenek az alkotmány szövegéről

Csütörtöki ülésén dönt a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja a frakciószövetség alkotmányszövegező bizottsága által előterjesztett alaptörvényszövegről, amelyet a két frakcióvezető személyesen március 14-én terjeszt az Országgyűlés elé.
2011. március 8. kedd 07:30 - HírExtra
Ezt Lázár János, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután a Fidesz-KDNP délelőtti frakcióülésén az alkotmányozás volt a fő téma. A zárt tanácskozáson tájékoztatást adott Orbán Viktor miniszterelnök, Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának elnöke és Salamon László, a testület kereszténydemokrata tagja.

A Fidesz-KDNP alkotmányjavaslatát várhatóan mind a 263 kormánypárti képviselő aláírja majd.

Még pontosítható a szöveg

A frakcióvezető a tájékoztatón hangsúlyozta: javaslatuk benyújtásával nem zárul le a szövegpontosítás lehetősége, hiszen például a nemzeti konzultáció keretében visszaérkező válaszlevelek alapján még lehetnek módosítások. Ezeket nem a kormány, hanem vagy a nemzeti konzultációs testület tagjai, vagy a bizottságok nyújthatják majd be - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a válaszlevelek feldolgozása folyamatos.

Az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörét érintő felvetésre azt mondta: az általa ősszel előterjesztett, az Ab hatáskörével kapcsolatos alkotmánymódosítás miatt szerinte nem lenne túl szerencsés, ha nyilatkozna ebben a kérdésben, de úgy látja, a frakcióban sokan megfontolásra érdemesnek tartják az általa korábban benyújtott variációt.

Az új alkotmány parlamenti zárószavazása várhatóan április 18-án lesz.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását