2024. április 20. - Tivadar

Megtalálták a magyar turistákat

Megtalálták vasárnap a lavina miatt a Brassó környéki Bucsecs-hegységben rekedt három magyarországi turistát.
2011. március 6. vasárnap 14:52 - HírExtra
Jól vannak

A három turistát - két férfit és egy nőt - szombat este óta keresték a hegyi mentők és a csendőrök, de csak vasárnap kora délutánra sikerült megtalálni őket. A szolgálat közlése szerint mindhárman a Zanoaga-tisztásnál található menedékhelyen tartózkodnak, a helyi sajtó képviselői is jelen vannak.

A turisták szerencsésen megúszták a lavinát, így segítséget kérhettek telefonon a hegyi mentőktől. A három turista a hírek szerint egy rendkívül meredek terepen tartózkodott, amikor meglepte őket a hócsuszamlás. Az illetékes helyi hegyi mentő alakulat (Salvamont Bran) emberei és a kivezényelt csendőrök az este folyamán felkutatásukra indultak.

Figyelmeztették őket

A hegyi mentők információi szerint a három magyar még szerdán indult el a Brassó melletti Négyfaluból (Sacele) az Omu-csúcs felé, amely a Bucsecs-hegység legmagasabb csúcsa (2506 méter) Brassó megye és Prahova megye határán. Ez Romániában a kilencedik legmagasabb hegycsúcs. Annak ellenére szánták rá magukat az útra, hogy figyelmeztették őket a veszélyekre.

Kijutottak

Szombaton a turisták állítólag rendkívül veszélyes körzetbe merészkedtek, a 2422 méter magasan fekvő Scara csúcsról folytatva útjukat, később történt a hócsuszamlás. A hírközlő eszközök jelentése szerint sikerült kijutniuk a hótakaró alól, és telefonon segítséget kértek az országos hegyi mentők diszpécser szolgálatától.

Szombaton helikopterekkel keresték őket, a mentők rá is találtak három turistára, de utóbb kiderült, hogy nem ők voltak a segélykérők.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását