2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Három magyar esett a hó fogságába

Lavina következtében a Brassó környéki Bucsecs-hegységben rekedt három magyarországi turista szombaton.
2011. március 6. vasárnap 12:08 - HírExtra
Még nem találták meg a három magyart

A turisták szerencsésen megúszták a lavinát, így segítséget kérhettek telefonon a hegyi mentőktől, ez utóbbiak azonban az MTI értesülései szerint vasárnap délig még nem találták meg őket. A három turista (két férfi és egy nő) a hírek szerint egy rendkívül meredek terepen tartózkodott, amikor meglepte őket a hócsuszamlás. Az illetékes helyi hegyi mentő alakulat (Salvamont Bran) emberei és a kivezényelt csendőrök az este folyamán felkutatásukra indultak. Az MTI érdeklődésére vasárnap délelőtt a mentők helyszínen lévő parancsnoka telefonon közölte, hogy eddig semmi hírük sincs az eltűntek hollétéről.

A hegyi mentők információi szerint a három magyar még szerdán indult el a Brassó melletti Négyfaluból (Sacele) az Omu-csúcs felé, amely a Bucsecs-hegység legmagasabb csúcsa (2506 méter) Brassó megye és Prahova megye határán. Ez Romániában a kilencedik legmagasabb hegycsúcs. Annak ellenére szánták rá magukat az útra, hogy figyelmeztették őket a veszélyekre.

Telefonon kértek segítséget

Szombaton a turisták állítólag rendkívül veszélyes körzetbe merészkedtek, a 2422 méter magasan fekvő Scara csúcsról folytatva útjukat, később történt a hócsuszamlás. A hírközlő eszközök jelentése szerint sikerült kijutniuk a hótakaró alól, és telefonon segítséget kértek az országos hegyi mentők diszpécser szolgálatától.

Szombaton helikopterekkel keresték őket, a mentők rá is találtak három turistára, de utóbb kiderült, hogy nem ők voltak a segélykérők. Ezért a három magyarországit továbbra is keresik. A hegyi mentőknek nincs könnyű dolguk, mert a hegységben rekedtek mobiltelefonjai időközben lemerültek.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását