2024. március 29. - Auguszta

Keveseknek tetszik az új adórendszer

A magyar lakosság csaknem háromnegyede egy progresszív adórendszert tartana igazságosabbnak, és a megkérdezettek többsége szerint az új adószabályok tovább növelik a szegények és gazdagok közötti különbségeket.
2011. február 25. péntek 09:05 - HírExtra
Az adóváltozásokkal a személyijövedelemadó-fizetők kevesebb mint ötöde járt jól, és a csalódottság hatással lehetett a kormánypárt támogatottságára is - derül ki a Medián február 11. és 15. között készített, 1200 fős, országos, reprezentatív felméréséből.

A válaszadók valamivel több mint fele (52%) gondolja úgy - akárcsak 10 éve -, hogy az államnak inkább azokat kellene anyagilag segítenie, akik szegényebb körülmények között élnek, míg 42 százalékuk szerint inkább azokat, akik munkájukkal és magatartásukkal kiérdemelték.

Ugyanakkor 10 év alatt jelentősen változott a progresszív adózás híveinek aránya: 54-ről 73 százalékra nőtt, miközben az egykulcsos adót igazságosabbnak tartóké 44 százalékról 25 százalékra csökkent.

Az új adószabályok fogadtatása nem igazán kedvező: a megkérdezettek alig negyede osztja azt a véleményt, hogy az új rendszer hatékonyabb és ösztönzi a gyermekvállalást. A válaszadók 65 százaléka, a kormánypárti szavazók közül is csaknem minden második gondolja úgy, hogy az új rendszer inkább tovább növeli a szegények és gazdagok közötti különbséget.
Forrás: Népszabadság
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását