2024. április 18. - Andrea, Ilma

Alibaba kirúgásokkal honorált

Cégvezetőket menesztett az Alibaba, miután egy belső vizsgálat eredményeként kiderült, a vállalat értékesítői tisztességtelen vállalkozásokat segítettek, megbízható kereskedelmi partnerként feltüntetve azokat. A világ legnagyobb nagykereskedelmi portálján több ezer vállalkozásról derült ki visszaélés.
2011. február 25. péntek 14:48 - HírExtra
David Wei, ügyvezető igazgató és Elvis Lee üzemeltetési igazgató mondott le a napokban az Alibaba nagykereskedelmi portálnál betöltött pozíciójáról, vállalva a felelősséget az alkalmazottak közreműködősével elkövetett visszaélésekért – írja a CNN.com.

Egy belső vizsgálat során kiderült, az Alibaba saját minősítési rendszere szerint törvényesen működő és megbízható üzleti partnerként feltüntetett mintegy 2000 kínai vállalkozás csalással szerezte meg értékelését. A vizsgálat szerint közel 100 értékesítő működött közre abban, hogy az érintett vállalkozások olyan pozitív minősítést kapjanak, amelyre valójában nem érdemesek. A cégek 2009-ben és 2010-ben szerződtek az Alibaba értékesítőivel.

Az ügyvezetői pozíciót Jonathan Lu foglalta el Wei lemondását követően. Lu a Taobao, fogyasztói online kereskedelmi felület vezetőjeként lép át a céghez, és szerzett már tapasztalatot a visszaélések kiszűrésében.

A nemzetközi online kereskedelem vezető vállalkozásának élén történt személycsere pontosan mutatja az e-kereskedelmi felületek sérülékenységét a megbízhatóság tekintetében. A visszaélésekre már tavaly fény derült, de a cég eddig nem hozta nyilvánosságra, hogy az ügyben saját munkatársai is érintettek. Az Alibaba közölte, hogy a csalás elleni fellépést annak észlelését követően azonnal megkezdte, ennek eredményeként a csaló beszállító vállalkozások száma jelentősen csökkent.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását