2024. április 20. - Tivadar

Eddig nem büntettek, de fognak!

Több mint félezer alkalommal figyelmeztették a fővárosi közterület-felügyelők február 4. óta az utasokat a dohányzási tilalom betartására a BKV megállóiban.
2011. február 17. csütörtök 13:15 - HírExtra
A cég tájékoztatása szerint eddig nem büntettek meg senkit, és nem is indult szabálysértési eljárás. Közölték, a felügyelők kedvező benyomásokról számoltak be, a szabálysértők minden esetben együttműködőek voltak, és a felszólításnak eleget tettek.

Jelezték azt is, hogy a tapasztalatok szerint a megállókban várakozók már egymás figyelmét is felhívják az új szabályozásra. A türelmi idő a dohányzási tilalom február 4-ei bevezetésétől 30 napig tart. Ez idő alatt a figyelemfelhívásra, a tájékoztatásra koncentrálnak. A BKV az MTI megkeresésére azt közölte, hogy már megkezdték a tiltásra figyelmeztető táblák és matricák kihelyezését.

A Fővárosi Közgyűlés december 15-én egyhangúlag fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát, hogy ne lehessen rágyújtani az autóbuszok, a villamosok, a trolibuszok, a fogaskerekű, a sikló, a libegő és a HÉV megállóiban. Korábban a játszótereken, azok környezetében és az aluljárókban tiltották meg a fővárosi képviselők a dohányzást.

A szabálysértőket akár 30 ezer forintra is büntethetik. A szabály értelmében tilos dohányozni a megállók korláttal elválasztott részein, az érintett járdaszigeteken, illetve a megállót jelző táblától meghatározott területen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását