2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Magyar Nemzeti Balett is csatlakozik

A Magyar Nemzeti Balett is csatlakozik az Operaház által meghirdetett jótékonysági összefogáshoz. A dalszínház március 5-én gálaestet rendez, melynek bevételét a belvíz- és árvízkárosultak javára fordítják.
2011. február 14. hétfő 10:29 - HírExtra
Eldar Aliev, a Nemzeti Balett új, megbízott igazgatója bejelentette, hogy társulata is részt kíván venni a karitatív rendezvény fellépőinek sorában. A gálán négy nemzetközi hírű énekesnő: Komlósi Ildikó, Lukács Gyöngyi, Rost Andrea és Tokody Ilona, valamint Banda Ádám hegedűművész és Bogányi Gergely zongoraművész szerepel az Operaház zenekarának kíséretével, Győriványi Ráth György vezényletével.

Eldar Aliev világhírű balettművész és koreográfus a gálával kapcsolatban kiemelte: „Egy jó szülő a kezdetektől arra tanítja gyermekét, hogy az életnek fontos része a könyörületesség. Ha a világ bármely részén történik valami szörnyűség, teljesen természetes, hogy együttérzünk, segíteni szeretnénk – ez a normális emberi reakció. A Magyar Állami Operaház jótékonysági gálája felhívás a rászorulók támogatására és kiváló eszköz arra, hogy ne engedjünk teret a közönynek.”

A Magyar Nemzeti Balett szólistái megtiszteltetésnek veszik, hogy művészetükkel hozzájárulhatnak az est sikeréhez és ezáltal a rászorulók támogatásához. A társulatból kilenc pár lép színpadra a március 5-ei estén, az első magántáncosok közül többek közt a Kossuth-díjas Popova Aleszja és Vladimir Arhangelszki.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását