2024. április 20. - Tivadar

Hopkins filmje óriásit tartolt

Anthony Hopkins A rítus című ördögűző thrillere vette át a hét végén az észak-amerikai toplista vezetését.
2011. január 31. hétfő 12:28 - HírExtra
A rítusra péntektől vasárnapig 15 millió dollárért (3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Forgalmazója, a Warner Bros. elégedett volt a 40 millió dollárból (8 milliárd forintból) készült produkció bemutatkozásával, bár a kritikusok nem fogadták egyöntetű lelkesedéssel a filmet.

Az észak-amerikai boxoffice-lista második helyét Natalie Portman és Ashton Kutcher vígjátéka, a Csak szexre kellesz foglalta el 13,7 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) bevétellel. Portman Oscar-jelölt Fekete hattyú című filmje a nyolcadik helyen végzett 5,1 millióval (egymilliárd forinttal).

A másik nagy Oscar-esélyes, A király beszéde is szépen szerepelt: 11,1 millió dollárral (2,23 milliárd forinttal) a lista ötödik helyére jutott fel.

A harmadik és a negyedik fej-fej mellett 11,5 millió dolláros (2,31 milliárd forintos) jegyeladással két akciófilm: a Zöld darázs és a The Mechanic lett.

További két Oscar-jelölt szerepelt a tízes toplistán: A félszemű című western 7,6 millióval (1,5 milliárd forinttal) a hatodik, A harcos című bokszdráma pedig 4,1 millió dollárral (826 millió forinttal) a kilencedik helyre került.

Az elemzők szerint a helyezések jól jelzik az Oscar-jelölt filmek iránti érdeklődés felélénkülését. A bemutatása óta eltelt kilenc hétben a Fekete hattyúra több mint 90 millió dollárért (18 milliárd forintért) váltottak jegyet Észak-Amerikában, és A király beszédének eddigi összbevétele is túllépte a 72 millió dollárt (14,5 milliárd forintot).

Az amerikai filmipar bevételi gépezete azonban továbbra is akadozik: a 12. egymást követő hete nem érte el az előző év hasonló időszakának jegyeladását. A szakértők szerint ebben persze nagy szerepe van annak, hogy idén nincs egy Avatar-formátumú nagy kasszasiker, ami egy éve jelentősen megnövelte a mozipénztárak forgalmát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását