2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Több lesz a cafeteria?

Bár még nem zárult le minden cégnél a cafeteria-nyilatkozatok leadási határideje, azonban a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalkozói szektorban a béren kívüli juttatások kis mértékű növekedésére lehet számítani.
2011. január 20. csütörtök 10:47 - HírExtra
A K and H 2010 december elején 700 kkv vezetőt kérdezett meg arról, a következő egy évben hogyan alakulnak a cégnél a béren kívüli juttatások. A válaszokból kiderül, hogy az idén növekedhet a béren kívüli juttatások nagysága, a tavaly év eleji 54 százalékos mélypontról 63 százalékra nőtt azon cégek aránya, amelyek valamilyen juttatást nyújtanak majd.

A béren kívüli juttatásokon belül egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legfontosabb elem: a megkérdezett vezetők válaszai alapján a kkv-k 45 százaléka adja majd a dolgozóknak ezt a juttatási formát, az ipari, építőipari cégeken belül pedig még magasabb, 56 százalékos ez az arány.

Közlekedési költségtérítést - amely a második legnépszerűbb cafeteria juttatási forma - idén a kkv-k 31 százaléka tervez nyújtani dolgozóinak. Ennél az elemnél a középvállalatok aránya kiugró, közülük durván minden második cég számol ezzel a juttatási formával. Minimális csökkenéssel ugyan, de 17 százalékkal őrzi harmadik helyét az üdülési csekk, illetve felzárkózott hozzá a pénzbeli jutalom is, amelyet ugyanilyen arányban terveznek adni a cégek a munkavállalóknak.

Az idei cafeteria-rendszer újdonsága, a Széchenyi Pihenő kártya ezzel szemben egyelőre nem váltott ki túl nagy reakciót a kkv-k körében, hiszen csupán 1 százalékuk jelölte meg választott juttatási formaként. Ez azonban összefügg azzal, hogy a felmérés idején még nagyon kevés információ állt rendelkezésre erről a cafeteria-elemről, és jelenleg is csak annyit tudni, hogy a második félévben vezetik majd be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ezüstös aranyér
2011. január 20. 12:29
Több tejet!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását