2024. április 20. - Tivadar

MÁV: aláírták a bérmegállapodást

A MÁV Zrt. és öt szakszervezet aláírta a 2011. évi bérmegállapodást - közölte a vasúttársaság.
2011. január 19. szerda 19:48 - HírExtra
A bérmegállapodás szerint a MÁV Zrt. a nettó keresetek nominális szintjének változatlanságát biztosítja az alacsony és a közepes kereseti kategóriában, ennek érdekében a havi 293.400 forint alatti jövedelemmel rendelkező munkavállalók alapbéremelést kapnak.

A bérmegállapodást a Vasutasok Szakszervezete, Mozdonyvezetők Szakszervezete, Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, valamint a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége aláírta. A VDSZSZ Szolidaritás kijelentette, hogy a bérmegállapodást nem írja alá, de nem is fogja azt támadni.

A MÁV Zrt. közleménye szerint hat szakszervezettel megállapodtak a határozatlan időtartamra szóló kollektív szerződésének módosításáról. Ennek alapján a választható béren kívüli juttatások éves bruttó keretösszege 2011-ben 350.000 forint lesz személyenként. Korábbi tájékoztatás alapján a keretösszeg 2010-ben 338 ezer forint volt.

"A 2011. évre a munkavállalók foglalkoztatásához tartozó főbb eljárásrendekről" szóló megállapodást is valamennyi érdekképviselet aláírta, ennek eredményeként 2011-ben is lehetőség nyílik indokolt esetben a munkavállalók korengedményes nyugdíjázására és a MÁV-ÉVEK programban való részvételre - közölte a MÁV Zrt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását