2024. április 23. - Béla

Új dimenziók a sportban

A sport európai dimenzióinak fejlesztése: ezzel a címmel hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság közleményét, melyet az európai biztos, Androulla Vassiliou kezdeményezésére fogadtak el.
2011. január 18. kedd 21:25 - HírExtra
Az Európai Unió területén, a tagállamok sportszakemberei nagy várakozással készültek az Európai Bizottság közleményének megjelenésére. E dokumentum ugyanis az uniós szinten szükséges és lehetséges tevékenységeket összegzi, s ez lehet az első jelentős lépés a majdani uniós Sport Keretprogram létrehozásához szükséges, még évekig tartó folyamatban.

A közlemény a sport területén új ötletekkel segíti a Lisszaboni Szerződésben foglaltak megvalósítását és Európa 2020 Stratégia céljainak elérését. A dokumentum elemzi a sport társadalomban betöltött szerepét, a sport gazdasági dimenzióit, és a sport különféle szervezési feladatokra vonatkozó kérdéseit.

A ma megjelenő anyag számos területet taglal. Kitér a sport által kínált megoldási lehetőségekre a társadalmi befogadás, valamint az oktatás és képzés terén. Részletezi az egészségjavító fizikai aktivitás és a dopping elleni küzdelem feladatait. Tárgyalja az integritás, továbbá az erőszak és az intolerancia kezelésének, valamint a sport fenntartható finanszírozásának problematikáját is. Emellett elemzi az EU állami támogatásokra, átigazolásokra vonatkozó szabályait, valamint a szociális párbeszéd fejlesztésének lehetőségeit. A közleményt olvasva információkat találunk a sport speciális természetéről, a sportot is érintő szabad mozgás és a nemzetiség kérdésköréről, valamint a sportbeli jó kormányzás ismérveiről.

A dokumentumról 2011 májusában az Európai Unió sportért felelős miniszterei várhatóan állásfoglalást fogadnak el, amelynek tartalmi előkészítése, egyeztetése a soros magyar elnökség egyik kiemelt feladata.

Részletek itt.



Forrás: SamsungSport/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását