2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP: Budapestre megszorítás vár

Az MSZP szerint Budapest költségvetésének tervezete nem javulásról, hanem megszorításokról szól. A fővárosi büdzsé koncepcióját a hivatal pénteken tette közzé honlapján.
2011. január 8. szombat 18:47 - HírExtra
A tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán, rendkívüli ülésen tárgyal az előterjesztésről, amelyet Tarlós István főpolgármester jegyez. Horváth Csaba, az MSZP budapesti szervezetének elnöke, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője az MTI-nek szombaton azt mondta: úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP-s városvezetésnek nem sikerült elérnie, hogy több pénzből gazdálkodhasson a város, és drasztikus megszorításokra készül.

Az oktatás területén csaknem milliárdos, a kultúra terén csaknem kétmilliárdos, a közösségi közlekedésben pedig több milliárd forintos megszorításról lehet hallani - sorolta, hozzátéve: az egyik legfájdalmasabb pontnak azt tartja, hogy a hajléktalanellátásra nem több, hanem húsz százalékkal kevesebb pénz lesz.

A politikus további példaként említette, hogy törölték az elvégzendő feladatok listájáról az Állatkerti sétány és környékének közterület-felújítását, ami pedig szerinte halaszthatatlan. Felidézte, tavaly éppen az ő módosító indítványára a Fidesz is megszavazott erre a célra 150 millió forintot.

Tarlós István azt mondta a választási kampányban, hogy a szükséges fejlesztéseket befejezi - mondta Horváth Csaba, hozzátéve, hogy "ma már arról tudunk beszámolni, mi mindent nem kíván befejezni". Így - véleménye szerint - a 4-es metró könnyen lehet, hogy torzó marad, és az is előfordulhat, hogy az Európai Unió megbünteti ezért Magyarországot és Budapestet.

Horváth Csaba úgy látja, ha a közzétett költségvetési koncepciót elfogadja a városházi többség, akkor az az elmúlt húsz év egyik legnagyobb megszorításokat tartalmazó, legrosszabb költségvetése lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását