2024. április 18. - Andrea, Ilma

Keresztény fellépés a fagyhalál ellen

A Kereszténydemokrata Néppárt országos elnökségének egyik tagja csütörtökön teljes támogatásáról biztosította a Magyar Szociális Fórum (MSZF) igazságos és emberséges küzdelmét a hajléktalanok helyzetének javításáért, és a fagyhalállal szembeni politikai közöny ellen – adta hírül az MSZF.
2011. január 6. csütörtök 10:18 - HírExtra
Dr. Nemesszeghy György, a Keresztényszociális Műhely küldöttjeként arra kérte fel a KDNP országos elnökségének tagjait, hogy támogassák az MSZF keresztényszociális gondolkodással megegyező küzdelmét azoknak az érdekében, akikért még a harang sem szól.

Az MSZF szervezőjének, Simó Endrének küldött üzenetében a KDNP elnökségi tagja azt írta, hogy a jelenlegi helyzet ellentétes a keresztény elvekkel, és sürgősen változtatni kell rajta olyan szervezési módszerekkel, amelyek nem igényelnek számottevő anyagi befektetést.

A jelenlegi hajléktalan-ellátó rendszer hatékonysága igen gyenge és több országhoz viszonyítva is igen alacsony színvonalú, határozott intézkedésekkel javítani kell rajta.

Mint ismeretes, a Magyar Szociális Fórum és a Keresztényszociális Műhely – más szervezetekkel karöltve - tavaly április 13-án stratégiai együttműködésre lépett a lakhatási jog magyarországi törvénybe iktatásáért, és a lakhatási jogot megalapozó otthonteremtési program megvalósításáért.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását