2024. április 19. - Emma

Hazánk ismét sereghajtó

A beruházásoknál lényegesen erőteljesebb mértékben zuhant az európai lízingpiac 2009-ben, s Magyarországon volt a legnagyobb a visszaesés e tekintetben - írta a Napi Gazdaság a Leaseurope felmérésére hivatkozva.
2010. december 30. csütörtök 11:09 - HírExtra
A lap csütörtöki számában ismertetett, az unió 27 tagországában elkészített összevetés szerint a lízingfinanszírozás részaránya a beruházásokon belül a 2008-as 15,5 százalékról tavaly 12,2 százalékra zuhant.

A kimutatások szerint a lízingpiaci penetráció a vizsgált tagállamokon belül a legjelentősebben Magyarországon esett: a Magyar Lízingszövetség által közölt adatok szerint a 2008-ban mért 27,1 százalékról 11,6 százalékra zuhant vissza.

A felmérésben résztvevők 90 százaléka úgy látja, hogy a banki finanszírozási források elapadása jelentette a legkomolyabb gondot a lízingpiac további bővülése számára - a bankcsoportok e tekintetben nem tudták (több esetben nem is akarták) segíteni lízingcégeiket az üzleti folyamatok fenntartásában.

A lízingtársaságok megítélése szerint a finanszírozás visszaesése annak is tulajdonítható, hogy a válság hatására Európa-szerte megnőtt a kormányzati beruházások részesedése, amelyek esetében alig van igény a lízingre.

A harmadik legfontosabb oknak a lízingcégek korlátozott hozzáférését nevezték meg az állami, uniós támogatási rendszerekhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását